Kennispartners

Sander en Dennis Rood willen hun bedrijf overdragen als bakkerij. Foto NatzijlFotografie

Gebroeders Rood zetten goedlopende bakkerij te koop, wat komt er op...

Stel, je bent de zevende generatie in je bakkersfamilie en besluit als broers je gezonde en goedlopende familiebedrijf te koop te zetten. Wat komt er...

Iets minder consumenten houden de omzet van de ambachtelijke bakkerszaken op peil als gevolg van (flink) hogere verkoopprijzen.
(Archieffoto Bakkerswereld ter illustratie , gemaakt bij Van Otten in Enter)

BakkerijMonitor 2023: bakkers zetten meer om met minder producten

De jaarcijfers van BakkerijMonitor over het jaar 2023 zijn binnen. Ze geven een hogere omzet in de ambachtelijke sector aan, maar ook een afname van...

Is de crompouce een merknaam? Van Maanen heeft in elk geval de licentie. 
Foto: Van Maanen

Woordmerkenrecht: hoe zit het met die gevulde, kromme tompouce?

Wie is nu de oorspronkelijke bedenker van de gevulde croissant die hypet onder de naam crompouce? En hoe zit het eigenlijk met de rechten als je een...

's Nachts werken, kan dat nog wel?  Foto: Shutterstock

Buitelaar en Van Egmond: Hoe bouw je aan toekomstbestendigheid?

De traditionele manier van zoeken naar vakbekwaam personeel biedt in de huidige arbeidsmarkt geen soelaas. Dat is een constatering, maar hoe kan je...

Stappenplan: wat doe je als je omzet daalt…?

Stappenplan: wat doe je als je omzet daalt…?

De bakkerijmarkt is door macro-economische invloeden hoogst dynamisch geworden. 'Wij weten dat we daar een open deur mee intrappen, maar in deze...

Buitelaar en Van Egmond: hoe leid je groei in goede banen?

Buitelaar en Van Egmond: hoe leid je groei in goede banen?

Het is een keuze van de ondernemer om klein te blijven of te groeien. Maar de trend van de laatste twintig jaar is dat bakkersbedrijven groeien met...

'Blijf calculeren en sleutel aan je assortiment', aldus Berghuis. Foto: Jaws

Bestaansrecht onder druk, wat nu? 'Blijf sleutelen, ook al lijkt dat...

Wat moet de ambachtelijke bakker anno 2023 doen om zichzelf stevig(er) te verankeren als versspecialist? Vandaag laat Bakkerswereld marktonderzoeker...

 
Foto ANP/Robin Utrecht

In ons voortbestaan bedreigd, wat nu? Joep Gommans: 'Beloof minder en...

Wat kan de ambachtelijke bakker anno 2023 doen om zichzelf stevig(er) te verankeren als versspecialist? Bakkerswereld laat in een korte serie een...

Foto: Shutterstock

Buitelaar en Van Egmond: 'Terug naar de takkenbos?'

Het is volop in de publiciteit: de energieprijzen gaan door het dak. We hebben van diverse bakkers vernomen dat in de nieuwe contracten of voor de...

Foto: ANP

Wat er per augustus verandert in het arbeidsrecht: 5 hoofdpunten

De EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden is per augustus 2022 een feit. De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel voor de...